Kuka minä olen?

Nimeni on Hanna, olen vuonna 1985 syntynyt yksityisyrittäjä Espoosta. Viimeiset 10 vuotta olen kuitenkin asunut ja vaikuttanut Helsingissä. Tällä hetkellä työskentelen tankotanssiohjaajana, pilatesohjaajana ja ilmajoogaohjaajana täyspäiväisesti. Ohjaan sekä Pole4fit -studiolla keskustan alueella, että Studio Loftilla Suutarilassa, jossa olen myös osaomistajana. Olen läpi elämäni urheillut paljon, nuorempana pelasin ringetteä ja jalkapalloa ja jalkapalloa jatkoin aikuisikään asti. Pelasin Suomen pääsarjatasolla Naisten Liigassa vuosina 2004-2010. Vuonna 2011 löysin tankotanssin ja se oli saman tien menoa. Rakastuin lajiin välittömästi, oli kiehtovaa miten se haastoi fyysisesti uudella tavalla, mutta samalla toi kanavan itseilmaisuun kehollisesti, ruokki taiteellista puoltani. Aloin tapani mukaan treenata lajia paljon, ostin oman tangon 2 viikon päästä aloittamisesta ja ohjaajaksi minua pyydettiin 2012, kun olin harrastanut 10 kuukautta. Siitä se sitten alkoi, ihanasta harrastuksesta tuli myös työ ja elämäntapa. Nyt 8 vuotta tankotanssia ohjanneena olen kuitenkin onnistunut säilyttämään oman treenin mukana ja rakkauden lajiin. Olen myös kilpaillut, sekä Suomessa, että ulkomailla ja esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa. Voisin sanoa, että elän ja hengitän tankotanssia ja se tekee minut yksinkertaisesti onnelliseksi.

Kuva POSA World Pole Art Championship -kilpailusta Torinossa 2018

Alunperin lähdin yrittäjäksi valmistuttuani urheiluhierojaksi vuonna 2009. Laitoin oman toiminimen pystyyn, löysin ihanan työskentelytilan ja aloin hieroa täyspäiväisesti. Hierontahommat lopetin kokonaan marraskuussa 2016. Syskyllä 2009 aloitin myös 4 vuotta kestävät ortopedisen osteopatian opinnot. Näistä opinnoista en ole valitettavasti vieläkään valmistunut, koska elämä alkoikin viedä eri polkuja ja minä seurasin sydäntäni kuunnellen. Saa nähdä, ehkä joku päivä vielä puristan ne loppuun…tai sitten en. Täytyy ensin selvittää mitä haluan tehdä isona 🙂 Joka tapauksessa oppi ei ole mennyt hukkaan, olen hyötynyt siitä paljon eri tilanteissa ihan tänäkin päivänä.

Pilatesohjaajakoulutuksen kävin vuonna 2015-2016 ja ilmajoogaohjaajakoulutuksen vuonna 2017. Olen käynyt myös muutamia ammatillisia lisäkoulutuksia, kuten Somatic Stretching -koulutus ja Spiral Stabilization -peruskoulutus sekä tanssipedagogiikan perusopinnot. Suuri kiinnostuksen kohteeni on ihmiskeho ja sen toiminta eri näkökulmista sekä terveyden edistäminen.

Reilut 4 vuotta sitten tapasin Tukholmassa käydessäni elämäni miehen ja viimeiset 4 vuotta olen ollut etäsuhteessa tämän ruotsalaisen Viikingin kanssa. Vaikka en koskaan oikein uskonut minkäänlaisiin etäsuhteisiin, olen yllättynyt miten hyvin olemme saaneet homman toimimaan! Tosin, 4 vuotta on pitkä aika ja viimeinen vuosi on ollut todella raskas sen suhteen. Siispä olen päättänyt, että pakkaan tavarani ja muutan tänä vuonna Tukholmaan! Jätän siis kaiken, mitä olen tänne rakentanut ja aloitan aivan tyhjän päältä uudessa maassa…ja se tuntuu ihanan kutkuttavalta! Uusi seikkailu on alkamassa ja kirjoittelen myös tästä muutoksesta ja sen aiheuttamista ajatuksista ja kommelluksista blogissani.

Minä ja Viikinki yhdistetyllä kisa- ja lomamatkalla Kreikassa <3